Activitats

EL LABERINT DE L'AUTOCONSUM ENERGÈTIC A LA LLAR

XERRADA INFORMATIVA a càrrec de tècnics en energies renovables i usuaris de Premià de Mar d’instal·lacions d’autoconsum, àmbit amb importants canvis legislatius a partir d’abril 2019

ORGANITZAT PER PREMIÀ SOCIAL, l'acte ha estat presentat per LluÍs Soler de Premià Social i l'exposició ha anat a càrrec de Josep Rosés, enginyer industrial; Jordi Aymerich i Jesús Marrodan, usuaris de Premià que han estrenat fa poc instal·lacions d’autoconsum; i Toni Viaga, de Finques Viaga.

En un moment en què estem prenent consciència de l'emergència climàtica, i que, des de l'abril de l'any passat, la legislació en aquest país ha començat a fer passos en aquest sentit, des de Premià Social hem volgut crear cultura sobre l'autoconsum i impulsar-ne la seva pràctica, com a mitjà per a lluitar contra el canvi climàtic i fomentar l'estalvi.

La xerrada informativa s'ha estructurat de la manera següent:

  • Factors clau en energia fotovoltaica
  • Factors clau en energia eòlica
  • Canvis en el marc legal el 2019
  • Tipus d'autoconsum segons la normativa
  • L'estalvi econòmic en l'autoconsum: gestió d'excedents
  • L'avantprojecte del sistema d'autoconsum

1.Estudi de consum

2.Estudi de generació renovable

3.Configuració del sistema d'autoconsum

4.Estudi econòmic: inversió/estalvi/amortització

  • Tràmits per legalitzar un sistema d'autoconsum
  • Ajuts econòmics per a l'autoconsum

 

Cal recalcar que la xerrada ha comptat amb la col·laboració de GECOS, Gestió de Coneixement Social, una petita empresa de Premià de Mar, especialitzada en l'anàlisi, disseny i aplicació de metodologies de raonament qualitatiu, que ha creat una consultoria per a la gestió intel·ligent de l'autoconsum de fonts d'energia renovables.

Aquesta empresa, fruit de la iniciativa proposada des de Premià Social, ara fa ja 4 anys, per abordar la problemàtica de la manca de llocs de treball qualificats per a joves a Premià, ha ofert als assistents i persones que estiguin interessades, la possibilitat d'elaborar de manera gratuïta un estudi preliminar d'autoconsum. Si voleu més informació al respecte, podeu adreçar-vos al web de GECOS: www.gestiodeconeixementsocial.cat.

 

Aquí podeu veure l'acte complet:

X

TORNAR

Activitats